Fotbollsträning för tjejer

Kära givare och stödjare!

Tack vare er har en 6-dagars utbildning för ett 20-tal blivande fotbollstränare för tjejer kunnat genomföras i Pongola den sista veckan i juni 2018.

Kursen ordnades av Futebol da Forca (www.futeboldaforca.com), en svenskbaserad  organisation för tjejfotboll, startad i södra Afrika och med förgreningar över hela världen. FdF ska också följa upp med fortsatta stödkontakter till den nystartade fotbollsverksamheten i Pongola.

Kursen handlade, som förutom fotboll och ledarskap också handlade om sex och samlevnad, jämställdhet och lika rättigheter, blev en ögonöppnare och vitamininjektion för både deltagarna och deras omgivning. Jublet och den översvallande entusiasmen gick inte att ta miste på när diplomen delades ut vid avslutningsceremonin, med anhöriga och representanter för myndigheter och idrottsorganisationer närvarande.

Bara ett par dagar efter kursen hade några tjejer redan börjat samla ihop lag som de tränade med.

Nu gäller det att försöka förse de nystartade tjejlagen med skor och kläder till träning och matcher. Vi undersöker behov och möjligheter och återkommer med mer information.

Tack för ert stöd!